ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ απο 58€

Τρόποι συντήρησης της μπαταρίας:

  • Να την ελέγχουμε και να μη την αφήνουμε να αδειάσει τελείως (τάση κάτω από 10,6 V) γιατί τότε δημιουργούνται καταστρεπτικές χημικές αντιδράσεις μη αναστρέψιμες.
  • Να μη της ζητάμε ποτέ πάρα πολύ ρεύμα εκτός από αυτό της εκκίνησης.
  • Να μην την δοκιμάζουμε βραχυκυκλώνοντας με ένα καλώδιο τους πόλους γιατί την καταστρέφουμε.
  • Να μη μένει χωρίς ηλεκτρολύτη με τη σωστή πυκνότητα.
  • Θα πρέπει να ελέγχουμε συχνά την στάθμη του ηλεκτρολύτη ώστε οι πλάκες στοιχείων να είναι πάντα σκεπασμένες.
  • Να βρίσκεται σε στεγνό και καθαρό μέρος παρότι το κέλυφος των μπαταριών είναι κατασκευασμένο από μονωτικό υλικό έχει παρατηρηθεί ότι όταν είναι σε νερό ή σε λάδια και γράσα υπάρχει διαρροή ρεύματος.
  • Να μη την υπερφορτίζουμε αλλά ούτε να την φορτίζουμε πολύ γρήγορα.
  • Να μη μένει εκτός λειτουργίας παραπάνω από ένα μήνα χωρίς να φορτιστεί.

Αν η μπαταρία μείνει χωρίς χρήση για 5 μήνες θα την βρούμε σχεδόν άδεια. Ίσως μπορέσει να κάνει μια δύο εκκινήσεις και μετά ο κινητήρας θα την φορτίσει και όλα θα φαίνονται κανονικά. Όμως η ζημιά έχει ήδη γίνει στις πλάκες και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι 40% της ονομαστικής έτσι εάν για κάποιο λόγο ο κινητήρας μου δεν πάρει μπρος με την πρώτη και αναγκασθώ να κάνω μερικές προσπάθειες τότε σίγουρα θα μείνω από μπαταρία.
Κάτω από τέτοιες συνθήκες μια μπαταρία καινούργια θα θελήσει άλλαγμα μέσα σε ένα χρόνο. Εκτός εάν τον χειμώνα κάθε μηνά την φορτίζω ή εάν έχω την δυνατότητα την κρατώ συνέχεια υπό τάση με ένα καλό ηλεκτρονικό φορτιστή.
Εάν η πτώση τάσης της μπαταρίας μας πέσει κάτω από 10,8V ο κίνδυνος για την ζωή της μπαταρίας είναι άμεσος.

Ο καλός οδηγός έχει τα παραπάνω στο μυαλό του και οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί επικοινωνεί με τον εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων. Φυσικά έχει πάντα κοντά του δύο ηλεκτρόδια εκκίνησης για την περίπτωση που μείνει από ρεύμα και χρειαστεί να πάρει ρεύμα από άλλο αυτοκίνητο.
published by Ν. ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ

Η εταιρεία Ν. ΠΟΥΛΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε, εδρεύει στο Χαϊδάρι Λ. Αθηνών 243 Α και δραστηριοποιείται, για περισσότερο από 25 χρόνια, στους τομείς εμπορίας και ανταλλακτικών αυτοκινήτων, καθώς και στην παροχή τεχνικών υπηρεσιών αυτοκινήτου (service - φανοποιείο – βαφείο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΑΣ ΣΕΡΒΙΣ

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ SERVICE

Ένας σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο δυνατό.

GARAGE